A téli utakon veszélyesebb a defekt, mint nyáron

Sajtóközlemény

2017. december 03. 12:00 - !NagyRoli

teli_abroncs01.jpg

Defekttűrő téli abroncs: egy megoldás két biztonsági problémára egy doboz cigaretta áráért

A téli időszakban nagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot jelent a defekt, mint nyáron. A Bridgestone statisztikái szerint a defektek 23%-a sötétedés után következik be, 50%-a pedig lakott területen kívül, sötét, nehezen belátható útszakaszokon éri az autósokat, ami a lecsökkent látótávolság és a hosszabb esték miatt télen fokozott veszélyforrást jelent a vezetők számára. Új téli abroncs vásárlásakor ezért érdemes defekttűrő abroncsot felszereltetni gépjárművünkre. A cserével késlekedő gépkocsi tulajdonosoknak az idén azonban nemcsak a gumiszervizben kell többet fizetniük az új abroncsokért, de akkor is, ha webáruházból rendelik azokat.

olvass tovább // read more ›››
komment

Fehérarany

2017. december 02. 21:00 - !NagyRoli

35333429790_202e13f560_o.jpg

Csalódottan meredtem végig tegnap este a túraautó-vébé szezonzáró katari futamait a telefonom kijelzőjén. Méltatlan lett a vége, Thed Björknek erőlködnie sem kellett, szinte csak utazott a Volvóban, úgy lett világbajnok Michelisz Norbi előtt. Akárhogy is, összességében ez az eredmény minden, csak nem csalódást keltő.

Hiszen mi is van Michelisz Norbi tegnap megszerzett ezüstje mögött? Tonnányi pontlevonás, lökdösődés és idegtépő balszerencse, na meg egy lézerpontossággal a legrosszabbkor érkező fékhiba - mintha csak rendelésre jött volna. Ergo minden olyan, amiről nem tehetett, és ez a legszomorúbb és a legbosszantóbb.

Mégis, egy ilyen szezon után Norbinak az utolsó hétvégéig esélye volt rá, hogy övé legyen a vébé, ráadásul nem is matematikai; valós, nagyon is látótávolságban lévő, amit egy hihetetlenül megfeszített ponttermelés előzött meg. Ezért volt igazán fájdalmas látni, hogy nem is az ember, hanem a technika miatt úszik el az egész, nyitva ezzel egy végtelenedik "mi lett volna, ha..." kérdést. Holott ez az eredmény már így is hatalmas öröm, nagybetűs Sporttörténelem.

Kedves Norbi, amit tegnap nyertél, nem ezüst, hanem inkább fehérarany, én legalábbis így tekintek rá. Őszintén és baromira, kurvára GRATULÁLOK neked.

kép: Corey Fonseca

komment
süti beállítások módosítása