Visszatérés a civilizációba

2018. október 24. 16:00 - !NagyRoli

resurrection.jpg

Te mit tennél, ha tudnád, hogy az álomautód tőled nem messze, egy erdőben parkol gazdátlanul? Elmennél megnézni? Elfantáziálnál azon, milyen lenne, ha te birtokolnád? Esetleg a birtoklási vágy felül is írná a józan eszed és meg is szereznéd? Van, aki eljut első kettőig, de vannak olyanok is, akik már eleve úgy indulnak el, hogy a harmadik fázis nem is kérdés.

Ezt a kalandfilmet élte át a francia AirMapp csapat. A léghűtéses Volkswagen-rajongó brigád egy tagja hallva a legendát, felhúzta a túrabakancsot és nekiindult az Alpoknak, hogy megkaparintsa a földbe állt kincset. Több órás séta és egy helyi gombaszedő útbaigazítása után pedig a festői környezetben, 1300 méternél meg is találta az 1955-ös, lemezablakos Volkswagen T1-est, amit negyven évvel korábban támasztott le valaki két fa közé, majd otthagyta.

Másnap pedig le is zajlott a harmadik fázis, a VW gazdát cserélt. Majd az első őrült ötletet követte egy másik: hagyja el az erdőt a busz lábon. Hát melyik barát ne le lenne vevő egy ilyen ötletre?

Az anyagbeszerző körút után hősünk felszerszámozva, barátaival együtt tért vissza a kisbuszhoz, és feltámasztották azt, az avarral, mohával, árnyékkal borított erdő kellős közepén.

Majd megosztották ezt az élményt egy művészi szintű videóban. Megmosolyogtató a pillanat, amikor a kisbusz 40 év után önerőből elhagyja a lakhelyül szolgáló erdőt és leereszkedve újra asztfaltutat lát, amin visszatér a civilizáció felé.

 

Parkolj le Facebookon is!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr5214312933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hegge Balázs 2018.10.25. 07:34:33

@Fotósképző: Szép. Magyarországon esélye se lett volna a kisbusznak. Első körben szétverik, aztán szétlopják, majd elvasazzák a maradékot. Az olajfolton meg a hasznavehetetlen műanyag bőr szivacs stb-n kívül semmi se maradt volna az erdőben.

ROTFL Manó 2018.10.25. 12:55:56

Aszondja: csináltam némi kutatást, hogy megkeressem a terület tulajdonosát, a következő napon pedig sikerült megvenni tőle a kocsit.

"...I did some research to find the landowner and I managed to buy the bus from him the day after."

Kérdéseim: Honnan tudjuk biztosan, hogy a kocsi azé, akinek a földjén áll? (Nem _feltétlenül_ kell megegyezzen a kettő. Úgy értem, bárki más is otthagyhatta a kisbuszt a terület tulajdonosának földjén annak tudta és beleegyezése nélkül - vagy azzal.) Most akkor tényleg a terület tulajdonosáé volt a kisbusz is? Nem derült ki egyértelműen, nem hangzik el. Fransziaországban nincs gépjárműnyilvántartás alvázszámra-motorszámra?

Abszolút no offense, de azért ez a részlet is érdekelt volna.

Herbert Putzenschramm 2018.10.25. 14:51:29

kishazánkban ez úgy nézett volna ki, hogy először még az erdőben megbasszák az erdészek természetrongálásért, majd amint asztfaltra ér a rendőrök mivel nincs forgalmi :D

Glázser Bozsó 2018.10.25. 17:53:21

Azért kell hozzá némi fanatizmus ... akkoriban még gépeket is gyártott a VW ... ma már ha meglátok egy korom okádó diesel VW szörnyet, csak annyit kérdezek: Megy minden henger? :)

!NagyRoli · https://caranten.blog.hu 2018.10.25. 19:08:43

@Hegge Balázs: Ha nem lett volna ennyire nehezen megközelíthető helyen, valszeg Franciaországban is elhordták volna apránként. Ez azért jelentősen javított a busz túlélési esélyein.

@ROTFL Manó: Ebben az esetben nyilván a terület tulajdonosa volt a busz tulajdonosa is jogilag. Lehet, hogy már ő is a busszal együtt jutott hozzá, még ha mondjuk nem is tudott róla. Ha pedig ő hagyta ott, akkor annál egyszerűbb. Biztos van nyilvántartás, max egy irattár mélyén archiválva.
De amúgy jó kérdés.

@Herbert Putzenschramm: Útvonalengedély ;)

David Bowman 2018.10.25. 19:08:55

így rohadt el az erdőben a világ egyetlen Tatra 97ese.

Ivanbaumgartner 2018.10.25. 20:43:20

Magyarországon is van olyan a PTK szerint hogy elbirtoklás,azaz:E körben kimondja a Polgári Törvénykönyv, hogy elbirtoklás útján megszerzi a dolog tulajdonjogát, aki a dolgot ingatlan esetén tizenöt, ingó dolog esetén tíz éven át sajátjaként, szakadatlanul birtokolja...

Hegge Balázs 2018.10.26. 07:30:03

@Ivanbaumgartner: Én úgy tudom, hogy ingatlanok esetében ezt megszüntették már. Tévedek?

Hegge Balázs 2018.10.26. 07:32:10

Azért ha valami sci-fi részeként hazánkban az erdőben találna vki egy ilyen buszt. Ne adj Isten old timer szaki, és meg akarná szerezni. Milyen arcot vágnának az okmányirodában? Egyátalán hogy kellene nekiállni?