A lehetetlen csak egy szó

2016. május 16. 00:00 - !NagyRoli

no_limits_thumbnail.jpg

Erre biztosan meg tud tanítani Alex Zanardi. Az olasz versenyző bár karrierje csúcsán zsinórban behúzott két CART bajnoki címet (1997, 1998) és a Formula 1-et is megjárta a kilencvenes években, inkább onnan ismert, hogy 2001-ben egy kis híján végzetes versenybalesetben mindkét lábát elvesztette. Ám ahelyett, hogy ezután hátat fordított volna a versenyzésnek egy életre, kevesebb mint két év múlva ismét a rajtrácson volt. Sőt, azóta már kétszeres paralimpiai bajnok kézibringásnak is mondhatja magát. Olyan sztori az övé, ami bőven megérne egy dokumentumfilmet.

De nem ő az egyetlen főszereplője a Stereoscreen legújabb filmjének, ami már tavaly november óta több díjat  is nyert. Zanardi mellé hozzácsapódott még két pilóta: az ex-F1-es Timo Glock és a DTM-bajnok Bruno Spengler is. Ez a trió osztozott ugyanis az olasz ROAL Motorsport BMW Z4-esén a 2015-ös Spa-i 24 órás futamon. Ennek okán született meg a No Limits - Impossible Is Just A Word (Határok nélkül - A lehetetlen csak egy szó) című film, ami egy órában foglalja össze ezt a projektet, kezdve a pilóták felkészülésétől a verseny végéig.

vlcsnap-2016-05-15-16h38m21s153.png

A központi szerepben persze egyértelműen Zanardi áll, aki már a WTCC-ben is mindent a kezével irányított az autóban, és így is képes volt négy futamgyőzelmet szerezni. 24 órás autóversenyen pedig még senki nem indult  azelőtt ilyen hendikeppel. Spában egy célja volt a csapatnak: versenyben lenni és végignyomni a 24 órát. 

A verseny után Zanardi nem sokat pihent. Négy nappal Spa után már Svájcban volt: címvédésre készült a kézikerékpár-világbajnokságon. Közhelyes, de ezután már tényleg csak annyit lehet hozzátenni: Hatalmas Respekt. Ennél nagyobb motiváció aligha kell bárkinek is.

A Stereoscreen egyébként csinált már jó dokumentumfilmet, a 2014-es BMW-film, az Adrenalin is az ő munkájuk. A No Limits nagy hibája viszont, hogy csak a Vimeo kölcsönzőjében lehet hozzájutni, holott simán kaphatna ennél szélesebb elérhetőséget is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr868715114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Privát Béla 2018.09.26. 13:49:11

Ide vonatkozó hasznos tartalom: autochip.hu
süti beállítások módosítása