Offposzt: kariajik, amikkel nehéz mellélőni

2016. december 12. 02:00 - !NagyRoli

cariaji2.png

Szűk két hét még garantáltan hátravan a hullámból, amíg mindenkinek többé-kevésbé kitalálod, hogy mit veszel karácsonyra. Valószínűleg sok mindent beszereztél a múltkori Black Friday során. De ha már idekeveredtél, nyilván nem mindent.

Ha megvan a csapásirány, hogy a megajándékozott esetében milyen fajta ajándékban lehet gondolkodni, szerencsés helyzetben vagy. Ha a megajándékozott pedig épp egy autóbubus, megnyugtatlak: szerintem mindannyiunk nevében mondhatom azt, hogy nem kell túlbonyolítani, könnyű a magunkfajtáknak is örömet okozni. Úgyhogy mielőtt a hosszas ajándékkeresgélés utáni reménytelenségben vállat vonva találomra leütnéd az üthető Beta csavarhúzókészletet a Genius webshopban, vegyél egy nagy levegőt. Van ennél egyszerűbb megoldás, ráadásul annyira kézenfekvő, hogy nem csak egy autóst, bárkit meg lehet vele lepni.

Aztán ha szerencséd van (nem lesz), és tényleg mindent beszereztél, amit eredetileg szerettél volna, a nagy napon azon imádkozol, hogy:

A.: a kedves megajándékozott örül majd az ajándéknak

B.: az általad választott ajándékot még nem birtokolja

C.: jó színt/típust/méretet választottál.

D.: a fentiek tetszőleges kombinációja

Funkcionalista ember vagyok, a hasznos ajándékokban hiszek. Persze ettől függetlenül értékelek minden kedves gesztust, ha netán én vagyok az ajándékozott. Viszont amikor az évek során Te is átveszed Manci néniéktől a huszadik porfogó porcelán szerencseelefántot, már a kínosan hálásra sikerült megköszönés közben az fut át az agyadon, hogy ’úúúúristen, hova fogom én ezt rakni....’ Kivételt képez a nyaralásból hozott szuvenír, hiszen az eleve, tudatosan porfogó lesz, így tölti be a funkcióját, mint emléktárgy.

Summa summarum, a legkényelmesebb helyzet az, amikor tudod, hogy az ajándékozás célpontjának mire van szüksége. Ilyenkor érdemes gyorsan lestipistopizni az ötletet, nehogy valaki más is a családból ugyanazzal lepje meg, mint te. A másik a gyakoribb eset, amikor nem tudod, legfeljebb sejted, mit kéne ajándékozni. Ilyenkor jön az egymást bújtatott kérdésekkel torpedózás, a barchoba, hátha valahol elárulja magát a célszemély, mégis minek örülne. Ha ezek után is totál homály, akkor íme három kézenfekvő ajándék, amivel még activity nélkül sem lősz mellé. Hátha pont ezek nem jutottak még eszedbe. Még anyagilag sem vágnak úgy földhöz, mint egy üthető csavarhúzókészlet.

Könyv

Lehet, hogy nem várom meg, míg megjelenik magyarul Ross Brawn és Adam Parr közös F1-könyve és meglepem vele magam karácsony alkalmából.

Bele se kezdj, ha azt akarod mondani, hogy 'de hát a könyv is a legnagyobb idejében csak porfogó.' Hát nem. A mai modern világban már cikinek számít, de akkor is leírom, hogy a szellemi táplálék sosem haszontalan ajándék. Akkor sem, ha hatalmas képekkel telerakott gigavastag lexikon. Pláne nem, ha szakirodalom, vagy karbantartási útmutató.

Magazin előfizetés

dsc_02132.jpg

Statisztikailag az emberek több magazint olvasnak, mint könyvet, így szinte magától értetődő, hogy itt a helye. Mindenki szereti magáévá tenni friss inputot arról, ami érdekli. Az hogy épp analóg vagy digitális formában - ma már mindkettő mindennapos. Elektronikus formában a világ bármelyik újságjára elő tudsz fizetni, csak azt kicsit nehéz ügy 24-én a fa alá rakni. Ebből a szempontból a papír a nyerő. Hogy kivágják a fát a papírért? Hát az áramért meg uránércet bányásznak.

Ajándékutalvány

15977961457_341b79c0b7_k.jpg

Elsőre elég ’nesze semmi, fogd meg jól’ tanács, valahol igaz is. Én azért azt mondom, hogy még mindig tapintatosabb, mintha letudnád az ajándékozást annyival, hogy borítékba teszel X forintot. Egy utalvánnyal azért valamennyire mégiscsak ki tudod fejezni az örömszerzésre fordított igyekezetet. Plusz kiváltod magad az ajándékválasztás gyötrelme alól, miközben az ajándékozott is olyasmire tudja váltani az utalványt, amire szeretné. Úgy gondolom, ha wellness-hétvégét meg korfui nyaralást divatos ajándékozni, akkor ez se legyen már ciki. Akár alkatrész webshop, vagy akár üzemanyag-utalvány sem rossz ötlet, ha a célszemély sokat autózik.

Ide kapcsolódva lehetne említeni még az élményutalványt is, de az már eléggé zsebbenyúlós. A fenti három tipp legjobb közös tulajdonsága pedig pont az, hogy könnyen ki lehet hozni őket akár egy négyjegyű összegből is. 

Kábé ez a kályha, innen ezer szálon mehet tovább az agyalás.

kép: Mike Mozart

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr1312032229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása