Na elmész a...

2017. április 18. 16:00 - !NagyRoli

Noha klasszikus értelemben véve Izland nem tartozik Skandináviához, az azért mégis elég érdekes, hogy a motorsportbéli kreativitás hatványozottabban van jelen az északi félgömb északi részén. Ha brit tudós lennék, minden bizonnyal ennek az okát kutatnám.

Ott van például a Formula Offroad nevű versenysorozat a fent említett országból, ami tulajdonképpen műlesiklás. Csak felfelé és autóval, de hasonlóképp kapukkal kijelölt útvonalon zajlik időre, szinte lehetetlen felületen. Bot és léc helyett pedig van egy búkóketrec, 8 henger, összkerék és fix difizár elől-hátul.

Na meg zakózás, de ezerszámra. De ha sikerrel felkaparsz a bánya mélyéről, akkor nálad nem kell nagyobb ász. Nem azért, hogy leminősítsem bármelyik topligában helytálló autóversenyző kurázsiját, de egy ilyenhez azért tényleg elég tökösnek kell lenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr412431265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása