Nem semmi, mennyit futott ez a Supra

2016. június 02. 12:00 - !NagyRoli

toyota-supra-csp-1.jpg

A negyedik generációs Toyota Supra ismert és elismert autó már a kilencvenes évek eleje óta. Van egy ritkaságfaktora, a kinézete még több mint húsz év után is mutatós, a mai napig megnézik az emberek az utcán, még a szériapéldányokat is. Meg persze ott van az orrában a híres háromliteres, sorhatos 2JZ motor. A Supra eddig ezekről volt ismert, de mostmár azt is tudjuk róla, hogy ha kell, gond nélkül képes megkerülni a földet az Egyenlítő mentén - huszonegyszer.

Mondjuk az is egy ismert tény, hogy a Toyoták általában szétüthetetlenek. Inkább kirohadnak az ember alól, minthogy a motorjuk beálljon. De hogy ez egy Suprára is maradéktalanul igaz legyen...

Ez a fehér példány egy Dale Thomas nevű srácé, Tennessee államból. Büszkén elküldte a kocsiról lőtt képeit egy Toyota márkakereskedésnek, aki aztán kiposztolta őket a Facebook oldalára. Lőtt egy fotót a mérföldszámlálóról is:

toyota-supra-csp-4.jpg

A számláló szerint már 520 590 megtett mérföldnél jár a Supra, ami 837 808 kilométerrel egyenlő. A tulaj szerint a motor még sosem volt megbontva és a bódé sem rohad sehol. Valószínűleg azért bírta idáig, mert időben megkapott minden karbantartást és emellett nem üvegelték szét minden hétvégén egy driftpályán.

Jó, igazából az is hozzátartozik, hogy nem a kétturbós GTE, hanem a szívó, 2JZ-GE motor szüpörtyöl benne, ami "csak" 220 lóerős, de szerintem egyikünk sem fellebbezne, ha netán megdobnák egy ilyennel. Tegyük hozzá még azt is, hogy a Supra még mindig egy sportautó, nem épp egy munkahely-óvoda-tecsó-gyümölcsöskert menetrendet heti hatszor megjáró mindenes igásló. Így azért némileg felértékelődik ez a futásteljesítmény.

De az biztos, hogy elég ritka eset sportautók között. Hiszen általában az ilyen gépeket előbb csapják oda egy diófának, minthogy beletekerjenek félmilliót.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr258765850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atoszp 2016.06.02. 23:02:26

Hát mit ne mondjak, elfogadnám még ennyi kilométer után is

Negrogo 2016.06.03. 16:37:54

Gondolom abban a remenyben kuldte el a kepeket hatha megszanjak egy ujabb modellel! :D bar nem is tudom van-e toyotanak most ilyen kaliberu autoja? a gt86 gyengebb is es kisebb.

amugy meg ott a lenyeg, hogy SZIVO es soros 6-os ez is meg mint a regebbi jo BMW motorok. azok is kimennek a vilagbol ha nem banik el vele user...

!NagyRoli · https://caranten.blog.hu 2016.06.03. 21:57:16

@mennyi?husz!: Ja, mint az ürge az egymilliót futott Tundrája :D Mondjuk ha be is cserélnék neki egy GT86-ra, szerintem azzal sem járna rosszul, még ha valamivel gyengébb is.
süti beállítások módosítása