Egy Wankel-motoros Volkswagent, valaki?

2016. augusztus 04. 23:00 - !NagyRoli

dsc02900_zpsf10d7ctz.jpg

A hétvége ajánlata egy full egyedi, kanárisárga tuning terepjáró öszvér az eBay-ről, egy közepesen felszerelt új Golf áráért. A 43 éves Volkswagen fő különlegessége, hogy az öreg, levegős, négyhengeres boxer helyett egy turbós Wankel-motor tolja a potrohát.

Bár ezen a '73-as Volkswagen Typ 181-esen (ami az USA-ban VW Thing néven futott) nem csak a motor a nagy dobás, alig van rajta csavar, amit ne cseréltek volna ki rajta. A hasmagasságán láthatóan emeltek egy pár arasznyit, körben állítható futómű van alatta, keményített gátlókkal, tárcsafékkel a négy nagy alufelni mögött. A gépet egy teljesen egyedi bukókeret hálózza be, tényleg csak a borítás egy része az, ami nagyjából érintetlen rajta.  

A fő attrakció azért mégis a 13B kódú Mazda-motor, amit a második generációs (FC) RX-7-esekbe is raktak, abban 185 lóerőt tudott. A menettulajdonságairól nincs info, annyit tudni még, hogy egy T2-es VW négysebességes váltója van a motor mögött. Nagy végsebességre tehát nem kell számítani szerintem, inkább jó gyorsulásra. Elég szépen sikerült viszont beépíteni, de nem szívesen lennék ott, amikor majd szerelni kell.

img_1149_zpsodvf3z5k.jpg

A beltér igazi retro, a kevés műanyagot és szövetet rengeteg fényezett fémfelület veszi körbe. A műszerfalon csak analóg műszerek és tekerős kapcsolók, egyedül az ülések, a sportkormány és a Pioneer fejegység árulkodik az idő múlásáról.

dsc02907_zpsiuak5nxu.jpgEz a Baywatch-sárga szín ráadásul pont passzol a tengerparti homokbuckák legyűrésére és a strandoló stopposcsajok fuvarozására. A licit jövő hét szerdáig tart, de 23 897 dolláros (6,7 millió HUF) villámáron azonnal elvihető. Ha netán pont Te vetted meg, légyszi küldj egy e-mail-t, szívesen megnézném közelebbről is. 

dsc02892_zpsqtbvthvo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr848933976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása