Millió dolláros kollekció

2016. november 16. 23:00 - !NagyRoli

one-million-hot-wheels-collection.jpg

Míg a legtöbbünkben a gyűjtőszenvedély kifut a tinédzserkori alu üdítősdoboz-nyitófül gyűjtögetés szintjén, egyes megszállottak nagyobb dózisban tolják és egy életen át kitartó hobbi lesz belőle.

Itt van például Bruce Pascal, az USA keleti partján élő úriember, aki egy Alfa 4C-vel jár, és megszállottan gyűjti a Hot Wheels kisautókat. Hétéves korában kapta az első kisautóját, azóta szünet nélkül tart nála a gyűjtőszenvedély. Jelenleg 3500 darabból áll a kollekciója, ami egy külön helyiséget foglal el a házában (ami pont úgy van berendezve, mint a Mattel játékgyár elnökének irodája 1970-ben), és már biztosítást is kötött rá. Amit nem csodálok, mert becslés szerint a teljes gyűjtemény értéke egymillió dollár, forintban kb. 290 millió. A legértékesebb darabja egy überritka rózsaszín Volkswagen Beach Bomb, ami csak önmagában 150 ezer dollárt ér. 43,5 Millió forintot...

yt655563971_a663674241_z.jpg

A több évtizedes gyűjtögetés után Bruce legnagyobb álma egy Hot Wheels múzeum, amivel minél több embernek szeretné bemutatni ezt a fajta hobbit. Annyi biztos, tudna érdekességet mutatni, elmondása szerint több eredeti példányt birtokol, mint maga a kisautókat mai napig gyártó Mattel, köztük olyanokat is, amik nem is kerültek gyártásba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr7711966077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása