Bözsi, Kelemen és Mari - Autós becenév-szótár 3.0

2019. április 16. 17:00 - !NagyRoli

szotar3.jpg

Elkészült az új kiadás, bővebb, frissebb, szebb, mint valaha.

Atyaég, milyen fura belegondolni, hogy a leges-legelső kiadás lassan már hároméves. Ahhoz még egy sima blogposzt is elég volt, ma pedig már 37 A/4-es oldalba fér bele minden autó és becenév. Mivel a 2.0-ás verziót anno karácsonyra kaptátok, így a 3.0-ás kiadást húsvétra időzítettem nektek. Legalább így nekem is jutott időm mindenre, nyugodt tempóban, kapkodás nélkül.

Érezhetően fogynak a becenevek, minden kiadással egyre kevesebb e-mailt kapok tőletek. Szerencsére újra összegyűlt egy frissítésre való adag, ezúttal a japánautós és Bogaras, veterános körökből kaptam javaslatokat leginkább (spoiler a címben), így már összesen 109 autó szerepel a szótárban. Ezúton is köszönet érte. És a pontosításokat is köszönöm a meglévő beceneveknél, ott is történt egy kis korrekció.

Ezúttal a szótár külseje is kapott egy kisebb fészliftet. Letisztítottam csöppet, így kicsit szellősebb, katalógusszerű kinézete lett, és a betűk is átestek egy árnyalatnyi szálkásításon.

ikarus_55-1959-72_r3_jpg.jpgSokan javasoltátok az Ikarus 55-öt, így ő is befarolt az új kiadásba.

Ahogy az lenni szokott, ezúttal is fenntartom a jogot az elírásra és a tévedésre, ezzel kapcsolatban is szívesen várom a javaslatokat, na meg azokat a beceneveket is, amik még mindig hiányoznak a szótárból, lent kommentben, vagy a caranten@indamail.hu címen, vagy Facebookon/Messengeren. Ha tudod, miért hívják a B2-es Volkswagen Passatot róka-Passatnak, akkor pláne írj. Ez az egyetlen autó, aminek a becenevére továbbra sincs egyértelmű magyarázat.

volkswagen_passat_1981-1988_r1_jpg.jpgMár több mint két éves a róka körüli rejtély.

Katt hát IDE. Fogadjátok szeretettel, használjátok egészséggel!

Tégy egy kitérőt a Facebookra!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr514760276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása