Óóónanemár...

2016. november 06. 07:00 - !NagyRoli

Ennyit tudtam hirtelen kivakkantani, amikor belebotlottam a Volkswagen Motorsport facebook-posztjába.

Persze olvastam az ezt megelőző híreket egy lehetséges kivonulásról, de mégsem vettem 100%-ig komolyan. A győztes lovat nem szokás lelőni, dízelbotrány ide vagy oda, ez a projekt túl sikeres ahhoz, hogy beszántsák. Minden évében elhozta mind a két bajnoki címet. Csak azért nem teljesít jobban, mert nem is lehet jobban.

Kábé tavaly ilyenkor nyilatkozta az akkor még VW-csapatfőnök Jost Capito azt, hogy bármi is történik, a Volkswagen továbbra is marad a WRC-ben, ráadásul változatlanul három autóval. Most viszont el tudtam képzelni azt, hogy egy autóval kevesebbet indítanak majd januárban. Azt viszont semmiképp, hogy hárommal kevesebbet.

Pont most, amikor jövőre lenne rájuk a legnagyobb szükség. A 2017-es szabálymódosítás még hagyján, a Toyota visszatérése miatt annál inkább. A világ két legnagyobb autógyára nem csak a globális autópiacon, de a másfél sávnyi bakhátakon is ütné egymást az elsőségért.

De ez már nem fog megtörténni. Pedig úgy szurkoltam Latvalának, már évek óta várok neki egy vébécímet, a Polóval pedig ez még reálisnak is tűnt.

20319030925_54139ce692_b.jpg

A VW indoklásában az újabb (tehát elektromos) technológiákra való összpontosítás javára mondott le a ralivébés szereplésről. Mind tudjuk, hogy a dízelbotrány kibontakozása miatt most szabadulniuk kell minden kiadástól, ami úgymond luxus, az Audi is ezért jutott ugyanerre a bús sorsra a hosszútávú világbajnokságon. Ott 13 sikeres év után engedték szabadjára a melósokat.

De ők legalább tényleg kacsintgatnak a mostanra már elég népszerűnek mondható Formula E felé. A Volkswagen pedig marad a TCR-ben és a Global Rallycrossban. Azért a ralivébét se engedik el teljesen, 2018-ra, a következő generációs Polóból kifejlesztenek egy R5-ös gépet, amivel a privát csapatok elautókázhatnak a WRC2-ben. Érdekes lesz a találkozás az ott lévő konszerntárs Fabiákkal. Ha találkoznak.

kép: Simon Durand

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr1411931549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása