REWIND 2016

2016. december 31. 12:00 - !NagyRoli

rewind2016.png

Nem terveztem, hogy karácsony után még idén beiktatok egy posztot, de a fejemben gyorsan átpörgetve a dolgokat nettó tíz perc alatt összeállt ez az egész, és így utólag hülye lettem volna nem megírni. A cím már spoilerez, tekerjünk hát vissza és nézzük az autóipar és a motorsport idei eseményeit blogszempontból, hónapra lebontva. Döbbenetes, hogy mennyi az évforduló…

Január

Igazi örömhírrel vágtunk neki az évnek, hiszen hivatalosan is kiderült, hogy kis országunk büszkesége, Michelisz Norbert a gyári Hondás csapatot erősíti 2016-tól a túraautó-világbajnokságban.

Február

A Totalcar által csak rüsselsheimi Teslának elnevezett K-Astra megnyerte a 2016-os Európai Év Autója díjat, szoros versenyben, de tök megérdemelten. Második a Volvo XC90, míg a harmadik a döntő meglepetése, a Mazda MX-5 lett.

opel_astra-2015_r6_jpg.jpg

Március

100. születésnapját ünnepelte a BMW. Ezt megünnepelvén készült egy mesélős poszt a bajor cégről, hogy jutott el a repülőgépgyártástól a hadiipart megjárva a túraautó-királyságig.

Április

Szintet ugrott a Volkswagen-fikázás az USA-ban: egy VW-kereskedéssel is foglalkozó filmproducer nem sajnálja a kreativitását és a pénzét, dokumentumfilmet forgat a dízelbotrányról. Csöppet kiakadtam ezen…

Május

Kerek 30 éve tiltották be a Rali-világbajnokság B-csoportját, véget vetve ezzel egy történelmi motorsport-korszaknak. És ismét kiakadtam, ezúttal Max Verstappen Red Bullos előléptetésén.

Június

Újabb centenáriumot ünnepeltünk, mégpedig a Pikes Peak-i Hegyi felfutóét. Erről is készült egy mesélős poszt, ami a Totalcar hidegindító rovatában is szerepelt. Leróttam kegyeletemet Bud Spencer emléke előtt.

peugeot_208-t16-pikes-peak-2013_r29_jpg.jpg

Július

Összeszámoltuk, milyen autók viselnek ma RS bilétát és megnéztük, hol mit is jelent ez a két betű egymás mellett. Megjelent az első autós becenév-szótár.

Augusztus

Hosszas panaszkodás után a magyar nagydíjtól végre-valahára eltörölték a rádióforgalomra vonatkozó korlátozást a Formula 1-ben. Rióban lezajlott a XXXI. nyári olimpia, én pedig felvetettem ötletként, hogy legyen ralikrossz és salakmotor is a programban a következő ötkarikás játékoktól.

Szeptember

40 évvel ezelőtt történt a Hajsza a győzelemért c. film egyik kulcsjelenete, amikor is Niki Lauda mindössze 42 nappal a majdnem halálos nürburgringi balesete után váratlanul az olasz nagydíjon visszatért az F1 mezőnyébe és azonnal gurított egy negyedik helyet. 

Október

50 éve gyártják az ezerarcú Toyota Corollát, aminek így akár lassan csókolomot is lehetne köszönni. Kevin Eriksson pedig bemutatta az év előzését a ralikrossz-vébén.

7705207602_8c8304b864_o.jpg

November

Nico Rosberg végül lenyomta Lewis Hamiltont és megszerezte karrierje első, egyben utolsó F1 világbajnoki címét. Ezt megelőzően viszont el kellett búcsúztatnom a rali-világbajnokságról a regnáló királyt, a VW gyári csapatát. Szülinapos a blog.

December

Nyilvánosságra került a 2017-es Év Autója díj döntős mezőnye, ami sokkal homogénebb, mint az előző években volt. Megjelenik a frissített autós becenév szótár és elkészül a blog első évösszegző rewind-posztja is.

Hát ennyi volt idénre, köszönöm, hogy egész évben olvastatok, szerintem jár a pacsi mindenkinek. Azért remélem, hogy a 2017-es újévi fogadalmatok nem az lesz, hogy nem olvastok több Carantén-blogposztot.

BUÉK, aztán tali jövőre ugyanitt!

Szólj hozzá!
Címkék: 2016 carantén

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr1912056899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása