Visszatérés a civilizációba

2018. október 24. 16:00 - !NagyRoli

resurrection.jpg

Te mit tennél, ha tudnád, hogy az álomautód tőled nem messze, egy erdőben parkol gazdátlanul? Elmennél megnézni? Elfantáziálnál azon, milyen lenne, ha te birtokolnád? Esetleg a birtoklási vágy felül is írná a józan eszed és meg is szereznéd? Van, aki eljut első kettőig, de vannak olyanok is, akik már eleve úgy indulnak el, hogy a harmadik fázis nem is kérdés.

Ezt a kalandfilmet élte át a francia AirMapp csapat. A léghűtéses Volkswagen-rajongó brigád egy tagja hallva a legendát, felhúzta a túrabakancsot és nekiindult az Alpoknak, hogy megkaparintsa a földbe állt kincset. Több órás séta és egy helyi gombaszedő útbaigazítása után pedig a festői környezetben, 1300 méternél meg is találta az 1955-ös, lemezablakos Volkswagen T1-est, amit negyven évvel korábban támasztott le valaki két fa közé, majd otthagyta.

Másnap pedig le is zajlott a harmadik fázis, a VW gazdát cserélt. Majd az első őrült ötletet követte egy másik: hagyja el az erdőt a busz lábon. Hát melyik barát ne le lenne vevő egy ilyen ötletre?

Az anyagbeszerző körút után hősünk felszerszámozva, barátaival együtt tért vissza a kisbuszhoz, és feltámasztották azt, az avarral, mohával, árnyékkal borított erdő kellős közepén.

Majd megosztották ezt az élményt egy művészi szintű videóban. Megmosolyogtató a pillanat, amikor a kisbusz 40 év után önerőből elhagyja a lakhelyül szolgáló erdőt és leereszkedve újra asztfaltutat lát, amin visszatér a civilizáció felé.

 

Parkolj le Facebookon is!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://caranten.blog.hu/api/trackback/id/tr1114312933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hegge Balázs 2018.10.25. 07:34:33

@Fotósképző: Szép. Magyarországon esélye se lett volna a kisbusznak. Első körben szétverik, aztán szétlopják, majd elvasazzák a maradékot. Az olajfolton meg a hasznavehetetlen műanyag bőr szivacs stb-n kívül semmi se maradt volna az erdőben.

ROTFL Manó 2018.10.25. 12:55:56

Aszondja: csináltam némi kutatást, hogy megkeressem a terület tulajdonosát, a következő napon pedig sikerült megvenni tőle a kocsit.

"...I did some research to find the landowner and I managed to buy the bus from him the day after."

Kérdéseim: Honnan tudjuk biztosan, hogy a kocsi azé, akinek a földjén áll? (Nem _feltétlenül_ kell megegyezzen a kettő. Úgy értem, bárki más is otthagyhatta a kisbuszt a terület tulajdonosának földjén annak tudta és beleegyezése nélkül - vagy azzal.) Most akkor tényleg a terület tulajdonosáé volt a kisbusz is? Nem derült ki egyértelműen, nem hangzik el. Fransziaországban nincs gépjárműnyilvántartás alvázszámra-motorszámra?

Abszolút no offense, de azért ez a részlet is érdekelt volna.

Herbert Putzenschramm 2018.10.25. 14:51:29

kishazánkban ez úgy nézett volna ki, hogy először még az erdőben megbasszák az erdészek természetrongálásért, majd amint asztfaltra ér a rendőrök mivel nincs forgalmi :D

Glázser Bozsó 2018.10.25. 17:53:21

Azért kell hozzá némi fanatizmus ... akkoriban még gépeket is gyártott a VW ... ma már ha meglátok egy korom okádó diesel VW szörnyet, csak annyit kérdezek: Megy minden henger? :)

!NagyRoli · https://caranten.blog.hu 2018.10.25. 19:08:43

@Hegge Balázs: Ha nem lett volna ennyire nehezen megközelíthető helyen, valszeg Franciaországban is elhordták volna apránként. Ez azért jelentősen javított a busz túlélési esélyein.

@ROTFL Manó: Ebben az esetben nyilván a terület tulajdonosa volt a busz tulajdonosa is jogilag. Lehet, hogy már ő is a busszal együtt jutott hozzá, még ha mondjuk nem is tudott róla. Ha pedig ő hagyta ott, akkor annál egyszerűbb. Biztos van nyilvántartás, max egy irattár mélyén archiválva.
De amúgy jó kérdés.

@Herbert Putzenschramm: Útvonalengedély ;)

David Bowman 2018.10.25. 19:08:55

így rohadt el az erdőben a világ egyetlen Tatra 97ese.

Ivanbaumgartner 2018.10.25. 20:43:20

Magyarországon is van olyan a PTK szerint hogy elbirtoklás,azaz:E körben kimondja a Polgári Törvénykönyv, hogy elbirtoklás útján megszerzi a dolog tulajdonjogát, aki a dolgot ingatlan esetén tizenöt, ingó dolog esetén tíz éven át sajátjaként, szakadatlanul birtokolja...

Hegge Balázs 2018.10.26. 07:30:03

@Ivanbaumgartner: Én úgy tudom, hogy ingatlanok esetében ezt megszüntették már. Tévedek?

Hegge Balázs 2018.10.26. 07:32:10

Azért ha valami sci-fi részeként hazánkban az erdőben találna vki egy ilyen buszt. Ne adj Isten old timer szaki, és meg akarná szerezni. Milyen arcot vágnának az okmányirodában? Egyátalán hogy kellene nekiállni?
süti beállítások módosítása